De iPhone-functie die we echt willen, komt er eindelijk aan

De iPhone-functie die we echt willen, komt er eindelijk aan

We zijn nog maar een paar maanden verwijderd van de volgende iPhone-release (ervan uitgaande dat het volgende model in het traditionele slot van september valt), en de geruchtenmolen draait, net als de geruchtenmolen, weg. De laatste verrassing komt met dank aan een nieuw Apple-patent dat suggereert dat een van de meest gevraagde functies eindelijk onderweg is. Maar komt het dit jaar nog?

De patentaanvraag laat zien dat Apple werkt aan een vingerafdrukscanner onder het scherm, waarmee gebruikers de telefoon met hun vinger kunnen ontgrendelen (net als in de goede oude tijd, toch?). Zoals veel gebruikers op de harde manier hebben ontdekt, is Face ID niet bepaald pandemisch bestendig. Wat heb je aan een van de beste cameratelefoons als je hem niet kunt ontgrendelen terwijl je een gezichtsmasker draagt?

Zoals opgemerkt door Patently Apple, onthult de aanvraag dat Apple werkt aan “camera’s onder het scherm die zijn geïntegreerd in iPhones en MacBooks voor biometrische authenticatie.” Deze kunnen worden gebruikt voor “vingerafdrukbeeldvorming, irisbeeldvorming, gezichtsherkenning, enzovoort”. Kortom, een vingerafdrukscanner onder het scherm zou onderweg kunnen zijn.

Dit kan alleen maar goed nieuws zijn voor iPhone-gebruikers. Velen schreeuwen om de terugkeer van Touch ID, en de technologie heeft al een comeback gemaakt met de iPad Air 4. Voor het eerst gelanceerd met de iPhone 5S uit 2013, werd Touch ID verwijderd ten gunste van Face ID voor de iPhone X van 2017. Maar het bedrijf waarschijnlijk rekende er niet op dat we drie jaar later allemaal gezichtsbedekking zouden dragen, te oordelen naar de geïmproviseerde oplossingen die het moest implementeren om Face ID echt, je weet wel, te laten werken.