Is Apple’s iPad mini eindelijk dood?

Is Apple’s iPad mini eindelijk dood?

Arme oude iPad mini. Ondanks constante geruchten heeft de kleine tablet van Apple sinds 2019 geen specificaties gekregen – en het ontwerp is sinds 2015 niet veranderd. En met nieuwe lekken die suggereren dat er in 2021 geen nieuw ontwerp komt, zoals eerder werd gedacht, is het eindelijk tijd is om te accepteren dat de dag van de iPad mini voorbij is?

Volgens de Japanse site Mac Otakara zal elke toekomstige iPad mini er niet anders uitzien dan het huidige model. Maar het is moeilijk voor te stellen dat Apple in 2021 een tablet met een zes jaar oud ontwerp uitbrengt (en heel moeilijk voor te stellen dat het onze beste verzameling tekentablets bereikt). En na jaren van aan-/uit-geruchten begint een nieuwe iPad mini steeds onwaarschijnlijker te worden.

Zoals opgemerkt door MacRumors, beweert Mac Otakara dat er binnenkort een nieuwe iPad Air zal komen, compleet met een 10,9-inch iPad Pro-achtig edge-to-edge display. Dat is logisch – Apple heeft zijn tabletopstelling geconsolideerd met dat ontwerp voor alle schermen. Maar de site beweert ook dat er een nieuwe iPad mini komt die “niet anders lijkt” te zijn dan het huidige model.