Nieuw rugbylogo wespen krijgt een prikkelende reactie van fans

Nieuw rugbylogo wespen krijgt een prikkelende reactie van fans

Nog een update van het logo van het sportteam; weer een geval van fan-woede. De rugbyclub Wasps heeft een “evolutie” van zijn logo onthuld – en fans haten het. De nieuwe identiteit is bedoeld als onderdeel van de poging van de in Coventry gevestigde club om de verschillende teams samen te brengen onder één merk. Het zal worden gebruikt door de heren- en damesrugbyteams, het netbalteam, de academie en de in Acton gevestigde amateurrugbyclub Wasps FC.

Het logo zal verschijnen op kits, digitale kanalen en in de Coventry Building Society Arena – tot groot ongenoegen van de fans. Bekijk onze gids met alles wat u moet weten over logo-ontwerp om dergelijke valkuilen in uw eigen ontwerpen te vermijden.

Volgens de website van Wasps: “De evolutie van het embleem van de Wasps is een eerbetoon aan de geschiedenis van de club en kijkt vooruit naar de toekomst.” Er staat: “Het gemoderniseerde, vereenvoudigde ontwerp ziet een terugkeer naar de vierpotige Wasp als erkenning voor de het originele logo van de club, terwijl de achtergrond van de rugbybal is verwijderd om te laten zien dat Wasps nu veel meer is dan alleen een rugbyclub.”

De nadruk is ook gelegd op het feit dat de wesp nu naar voren kijkt in plaats van naar achteren. Stephen Vaughan, Chief Executive van Wasps Group, zei: “Het ontwerp heeft geschiedenis en erfgoed als kern, maar kijkt vooral vooruit naar de toekomst van onze heren-, dames-, academie-, korfbal- en amateurteams. De wesp in het centrum van het nieuwe ontwerp is naar voren gericht, trots en gedurfd – allemaal waarden die de club symboliseren.”