Een eigen game PC bouwen
Game-PC-op-bureau

Een eigen game PC bouwen

game PC op bureau

Een pc-gamer ontdekt uiteindelijk dat standaard pc niet goed genoeg is om goed mee te kunnen gamen. Dan kun je beginnen met sparen voor een gaming pc of er zelf een bouwen. Voor dat laatste hebben we hier instructies voor een gaming pc bouwen voor dummies!

Het bouwen van een gaming-pc klinkt eng en ontmoedigend, maar met een beetje kennis kom je een heel eind. Dus, voor degenen die nog een beetje hulp nodig hebben, of die gewoon hun eigen pc willen bouwen, wat moet je doen voordat je gaat bouwen? Ook is er de optie om te kijken naar een refurbished pc als je het niet zelf wilt bouwen.

Wat je moet doen voor je begint


Het belangrijkste is dat je weet wat je nodig hebt en waarom je het nodig hebt. Het is ook erg belangrijk om een ​​beetje over elektronica te weten. Als u bijvoorbeeld nog nooit in uw leven iets hebt aangesloten, is de kans groot dat u problemen zult hebben met het bouwen van uw pc. Het werkt ook om een ​​oude pc een keer te openen, zodat je weet hoe het apparaat ervan binnenuit zal zien.

En alle onderdelen die je nodig hebt, natuurlijk is het belangrijk om te weten waarvoor je ze nodig hebt. U moet bijvoorbeeld weten wat het verschil is tussen CPU en GPU. Als u weet wat een onderdeel doet, kunt u gemakkelijk bepalen wat u nodig hebt. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan! Het is ook belangrijk om onderzoek te doen naar een RTX 3060 12GB kopen.

En dan moet je nogal je stukken ordenen. Het is belangrijk om alles goed aan te sluiten, want anders kom je er al snel achter dat sommige onderdelen niet met elkaar kunnen samenwerken. Of misschien heb je een moederbord waarop niet alle componenten kunnen worden aangesloten. Dus je hebt voor niets geld verspild! Zorg er dus voor dat je goed onderzoek doet voordat je begint.

Wat heb je nodig om je eigen pc te bouwen?

Naast natuurlijk gereedschap in de vorm van schroevendraaiers heb je ook de volgende onderdelen nodig: processor (CPU), harde schijf en/of SSD, moederbord, videokaart (GPU), RAM (geheugen), voeding, besturingssysteem, en computerkast. Als je wilt, kun je altijd een ventilator, een draadloze kaart, misschien wat LED’s (voor de lol) en een optische drive kopen. Tegenwoordig gebruiken bijna geen games meer schijven, maar als je Windows met een schijf wilt installeren, is een optische drive erg handig.

Fouten en hoe je deze voorkomt


Een van de fouten die u veel geld kunnen kosten, is het kopen van onderdelen die niet passen. Gelukkig is er om dit probleem op te lossen een website die u kan helpen, genaamd PCPartPicker.com. Met deze website ziet u precies wat wel en niet werkt en kunt u precies plannen voor uw droom-pc.

Een andere fout die voor veel problemen kan zorgen, is het kopen van de verkeerde voeding. Als het lichtnet niet genoeg stroom levert aan je pc, zullen de componenten doorbranden en dat is het laatste wat je wilt. Gelukkig heeft de website van OuterVision een handige tool waarmee je precies kunt berekenen hoeveel stroom je hele pc nodig heeft. Zo koop je nooit het verkeerde voer.

Tot slot willen we u nog een advies geven om alles overzichtelijk te houden. Houdt alle onderdelen bij elkaar, zodat je geen schroeven of verwarde kabels door elkaar haalt. Voor je het weet ben je iets kwijt en moet je op zoek naar een kleine schroef of een belangrijke kapotte kabel. Het kan ook zijn dat je af en toe extra kabels nodig hebt, dus houdt daar rekening mee.