Gigabyte lanceert 1200W PSU met ingebouwde kleurenmonitor

Gigabyte lanceert 1200W PSU met ingebouwde kleurenmonitor

Je kunt nooit genoeg schermen hebben, ook al zitten er een paar in je hoesje. De nieuwe Aorus P1200W-voeding van Gigabyte heeft een LCD-kleurenscherm dat aangepaste tekst, afbeeldingen, GIF’s en zelfs video’s op het LCD-scherm kan weergeven. Ja, stel je voor dat je je favoriete films aan de zijkant van je PSU bekijkt!

Dit is niet de eerste keer dat we een voeding zien met een scherm erop. De ASUS ROG Thor heeft er een, maar hij geeft alleen stroomverbruik weer, niet je favoriete films. Natuurlijk is het meer praktische gebruik van een scherm op een PSU het tonen van statistieken zoals je ventilatorsnelheid of temperatuur.

Helaas heeft Gigabyte de exacte grootte of resolutie van het scherm niet vermeld, noch weten we wat de verversingssnelheid zal zijn. Zou men er zelfs games op kunnen spelen? Ik denk dat we het moeten uitzoeken.

In het geval dat het scherm alleen niet genoeg bling biedt, heeft Gigabyte er wat RGB-goedheid in gegooid. Net onder het scherm bevinden zich een dunne RGB-lijn en het Aorus-logo, dat kan worden aangepast binnen RGB Fusion 2.0, de RGB-software van Gigabyte.

Ontworpen om te concurreren met de beste voedingen, beschikt de P1200W over alle toeters en bellen die de meeste high-end voedingen hebben: een 80-Plus Platinum-classificatie, volledig modulaire kabels, 140 mm ventilator, een ingangsstroom van 15-7,5 A, full-range ingangsspanning, >16ms hold-up tijd, actieve PFC en Japanse condensatoren.

De P1200W brengt veel in een klein pakket, met één 24-pins en 10-pins connector, twee CPU EPS-12v-voedingsconnectoren, zes randapparatuurconnectoren en zes PCIe-connectoren, en natuurlijk het LCD-scherm.

De voeding meet 150 x 160 x 86 mm, waardoor hij in de meeste ATX-behuizingen past. Maar je moet ervoor zorgen dat je hoes een verwijderbare PSU-omhulsel heeft als je het scherm wilt kunnen zien, aangezien de meeste gevallen nu worden geleverd met omhulsels die het hele onderste deel van de hoes bedekken.