Programmeur verandert Raspberry Pi CPU in een knop

Programmeur verandert Raspberry Pi CPU in een knop

Het maken van coole projecten op de Raspberry Pi is vaker wel dan niet het hele punt om er een te hebben. De 40 GPIO-pinnen van de single-board computer maken het mogelijk om een ​​schijnbaar eindeloze selectie van externe sensoren, knoppen en meer aan te sluiten, maar maker Mcllrn besloot dat dit niet langer nodig was. Met niets meer dan de CPU zelf, is Mcllrn erin geslaagd om van de processor een werkende knop te maken die je kunt gebruiken voor invoer in elk Python-programma.

Voeg dit toe aan onze lijst met dingen die u met een Raspberry Pi kunt doen die u waarschijnlijk niet zou moeten doen. In de geest van het tot het uiterste gaan van de Pi, moesten we dit project opnemen, omdat het een van de slimste toepassingen van de CPU is die we tot nu toe hebben gezien.

De knop “drukken” worden geregistreerd door constant de temperatuur van de CPU te controleren. Als Mcllrn de processor met een blote vinger aanraakt, stijgt de temperatuur. Deze temperatuurverandering is voldoende om een ​​specifieke reactie te detecteren en te registreren. Een eenvoudig Python-script demonstreert de invoerherkenning in de demovideo die door Mcllrn wordt gedeeld.

Enkele van de beste Raspberry Pi-projecten zijn degene die je thuis kunt recreëren, maar misschien wil je het langzamer aan doen voordat je je processor begint te porren. Het is absoluut indrukwekkend dat zoiets als de CPU kan worden gebruikt op een manier die zo ver afwijkt van het oorspronkelijke doel. In een praktische setting is deze opstelling echter verre van optimaal. Continu gebruik kan de processor beschadigen, vooral als rekening wordt gehouden met gevaren zoals statische elektriciteit.