Rabbit R1: Innovatieve gadget van 2024
Rabbit R1, de nieuwe gadget van 2024

Rabbit R1: Innovatieve gadget van 2024

Er is een grote kans dat je nog nooit van de Rabbit R1 hebt gehoord. Dit kan komen doordat deze gadget niet geproduceerd is door één van de grote namen zoals Apple of Samsung, maar door Rabbit Tech. In het begin van 2024 werd het product gelanceerd op de CES 2024-beurs waardoor het de nodige aandacht heeft getrokken. De vraag is of deze nieuwe gadget de hype waard is, en of het de markt gaat overnemen.

Wat is de Rabbit R1?

De Rabbit R1 is een nieuwe futuristische gadget die gebruik maakt van een door stem aangestuurde AI. Het is een compact apparaatje met een scherm en een ingebouwde camera. Het apparaatje is bedoeld om de taken van de mobiele telefoon over te nemen, maar dan op een efficiëntere manier.

De Rabbit R1 heeft veel verschillende functies. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar het recept voor het bereiden van een lekkere pasta pesto. In enkele seconden krijg je het volledige recept op je scherm met de stappen die je moet zetten om een heerlijke pasta pesto te maken. Dit proces gaat veel sneller dan dat als je het zelf zou opzoeken via je telefoon of computer.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een taxi te bestellen. Je hoeft alleen maar te vragen naar een taxi van je huidige locatie, naar je gewenste locatie. Je kunt erbij vermelden met hoeveel personen je bent zodat het device hier rekening mee kan houden in verband met de grootte van de taxi. Na het vragen naar een taxi zullen er verschillende opties gegeven worden waaruit je kan kiezen. De reistijd en de prijs zijn zichtbaar zodat je de beste keuze kan maken. Hierna kan je je keuze doorgeven aan de R1 waardoor het vervolgens de taxi voor je besteld.

De camera van de R1 kan voor handige toepassingen gebruikt worden. Je kunt bijvoorbeeld met de camera een object scannen en vragen wat het is en waar het vandaan komt. Het device geeft je direct de informatie waar je naar gevraagd hebt. 

Naast deze handige functies heeft de R1 natuurlijk nog veel meer andere functies en mogelijkheden. Als je meer te weten wilt komen over het product, kijk dan vooral deze video over de Rabbit R1.

Smartphone of Rabbit R1

Rabbit vindt het gebruik maken van smartphones vermoeiend. Op je smartphone moet je bijna alle acties zelf uitvoeren. Je moet zelf weten hoe de apps werken en waar ze staan. Rabbit vindt dat dit beter moet. Ondanks de voordelen die de R1 biedt, kan het nog niet de smartphone vervangen.

De mogelijkheden van de R1 zijn nog heel erg beperkt waardoor het product nog niet heel aantrekkelijk is. Het product heeft nog wat tijd nodig om door te ontwikkelen waardoor er meer functies beschikbaar komen. 

Hiernaast zijn mensen ook visueel ingesteld. We vinden het prettig om gebruik te maken van een interface waar alle opties in staan. Ook is het gebruik van je stem niet altijd handig. Wanneer je in een drukke bus zit wil je liever in stilte je playlist aanklikken in plaats van je playlist op te noemen. Geluidsoverlast kan ook voor problemen zorgen. Op een drukke plek waar veel geluidsoverlast is zal de R1 meer moeite hebben met het verstaan van je verzoeken. Een smartphone is in dit geval fijner en efficiënter dan de Rabbit R1.

De R1 heeft ook wel voordelen tegenover een smartphone. Doordat het door je stem wordt aangestuurd is het makkelijk te gebruiken door mensen die niet kunnen omgaan met een smartphone. Voor ouderen zou dit product een handig hulpmiddel kunnen zijn. Het product kan helaas nog niet de smartphones vervangen, je kunt het wel als aanvulling gebruiken naast je telefoon. Het is voor nu dan nog een hebbedingetje in plaats van een must-have.

De beschikbaarheid van het product

Wil jij een Rabbit R1 kopen? Dan zal je nog even geduld moeten hebben. Het product zal pas rond maart en april beschikbaar zijn in de US en Canada. Rabbit hoopt later in 2024 ook te kunnen leveren aan verschillende landen in Europa, waaronder Nederland. Het product wordt verkocht voor $200, of €185. Rabbit brengt om de bepaalde tijd batches uit die verkocht worden, daarom zal je er snel bij moeten zijn als je het product wilt bemachtigen.