Welke laptop moet je kopen
Welke laptop moet je kopen

Welke laptop moet je kopen

Het kopen van een laptop is een proces dat voor velen als moeilijk ervaren kan worden. Er is een gigantisch aanbod aan laptops die beschikbaar zijn voor de consumenten. Door dit ruime aanbod kan je het overzicht kwijtraken en weet je niet meer welke laptop je moet kopen. De reden waarom je een laptop nodig hebt is van groot belang bij de aankoop van een laptop. In dit artikel zullen we verschillende overwegingen behandelen die kopers moeten maken voor de aankoop van een laptop.

De functie van de laptop

Voordat je een laptop koopt moet je goed nadenken over wat je met de laptop wilt doen, en moet doen. De eisen van de laptop kunnen hierdoor erg verschillen.

School

Ben jij op zoek naar een laptop om te gebruiken tijdens je studie, dan is het belangrijk om te weten waar je de laptop voor gaat gebruiken op je studie. Als je als student grotendeels gebruik gaat maken van Word-documenten om aantekeningen te maken en om mails te sturen, dan zijn er weinig eisen voor de laptop. In dit geval wordt het aangeraden om een niet al te dure laptop te kopen. Bij deze laptops is het belangrijk dat de processor(CPU) goed is en dat er genoeg opslag beschikbaar is om documenten op te slaan. Ook is het belangrijk dat er een goede accu in zit zodat de laptop de gehele dag stroom heeft. De prijsklasse waarin deze laptops zitten is ongeveer tussen de €400 en €900.

Het kan ook zijn dat je een studie doet waar je virtuele machines moet draaien, of bezig bent met grafische designs en editing. Deze processen vragen veel van je processor, ram geheugen en de grafische kaart. Deze componenten zijn daarom van groot belang voor jou. Je zal op zoek moeten gaan naar een high-end laptop die goede en sterke componenten bezit zodat je alle activiteiten soepel kan uitvoeren. Deze laptops hebben hoge en uiteenlopende prijzen. Het ligt er hier heel erg aan hoe zwaar de processen zijn die je gaat uitvoeren op je laptop. De prijsklasse ligt daarom tussen €900 en €2500.

Werk

Als je op zoek bent naar een laptop om te gebruiken voor je werk, kijk dan om je heen naar welke laptops je collega’s gebruiken. Als je collega’s dezelfde taken als jou hebben dan kan je hierdoor grotendeels bepalen wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Voor de meeste werkzaamheden is een goede processor, 8 tot 16 GB ram geheugen en minimaal 256 GB opslag voldoende. Bij de meeste werkplekken zijn stopcontacten beschikbaar waardoor de accu constant opgeladen kan worden.

Hobby

Ben jij een echte gamer, dan zijn er veel verschillende game series van laptops beschikbaar. Deze laptops bezitten de componenten zodat jij een goede game-ervaring kan ervaren. Dit bestaat uit een goede processor, veel ram geheugen, een sterke grafische kaart en een SSD om je games snel op te laten starten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere hobby’s waarvoor een laptop nodig is. Daarom is het moeilijk om hier een prijsklasse aan te geven omdat elke hobby andere eisen heeft aan een laptop.

De verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken die laptops aanbieden. Elke aanbieder heeft laptops met unieke eigenschappen. Op basis van deze eigenschappen kan jij je keuze maken. Hieronder worden enkele grote laptopmerken besproken.

Lenovo

Lenovo biedt een breed scala aan laptop series aan. Deze laptops staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De laptops hebben een stevige en hoogwaardige bouwkwaliteit waardoor de laptops geschikt zijn voor school, werk of vrije tijd. Lenovo maakt gebruik van Windows, het operating system dat de meeste mensen gewend zijn. Lenovo is daarom voor veel mensen een veilige en goede keuze.

Apple

Apple verkoopt hun welbekende Macbooks. Deze Macbooks hebben een mooi en modern design waardoor ze visueel aantrekkelijk zijn. Deze laptops zijn van hoge kwaliteit waardoor ze erg gewild zijn bij een groot publiek. De laptops zijn gewapend met het macOs operating system. Dit operating system is een tegenhanger van Windows. MacOs verschilt veel van Windows waardoor de overstap van windows naar macOs als moeilijk ervaren kan worden. Deze details zijn belangrijk om mee te nemen bij de aankoopbeslissing van een Macbook. Het enige grote nadeel van de laptops van Apple is dat ze duur zijn in vergelijking met de laptops van de concurrenten.

HP

HP heeft een enorm aantal verschillende laptop series. Deze laptops gaan van low-end naar high-end. HP heeft dus een laptop voor iedereen.

De laptops van HP hebben een goede batterijduur waardoor de laptops lang kunnen presteren. De laptops hebben ook vaak een licht en modern design. HP levert naast de goede prijs-kwaliteitverhouding ook goede service wanneer dit nodig is. De laptops van HP zijn daarom een waardige optie om te overwegen.

Asus

Asus heeft een aantal verschillende laptop series waar je als klant uit kan kiezen. De laptops van Asus staan al een lange tijd bekend om hun hoge kwaliteit, zowel hardware als prestaties, en dat voor een betaalbare prijs. Doordat de kwaliteit hoog is van de laptops, is de kans kleiner dat er problemen ontstaan na 2 jaar met bijvoorbeeld toetsen of andere componenten.

Leasen van laptops

Het is ook mogelijk om een laptop te leasen. Dit kan voor sommige personen en bedrijven aantrekkelijker zijn dan kopen. Door het leasen kan je gemakkelijk je laptop upgraden zodat je de nieuwste snufjes bezit. Lees hier meer over het leasen van laptops.

Kom je er niet uit?

Wanneer je na deze tips en informatie nog geen keuze hebt kunnen maken, dan wordt het aangeraden om langs een hardware winkel te gaan en om advies te vragen aan experts. Deze experts hebben een ruime kennis over laptops en kunnen jou verder helpen naar de juiste keuze. Ook kun je in een hardware winkel de laptops zien, voelen en ervaren in het echt. De keuze zal hopelijk na dit proces eenvoudiger worden.