Elon Musk noemt Apple’s App Store-kosten ‘een feitelijke wereldwijde belasting op internet’

Elon Musk noemt Apple’s App Store-kosten ‘een feitelijke wereldwijde belasting op internet’

Elon Musk kiest de kant van Epic Games in de monopoliezaak van de App Store, waarbij de Tesla-CEO vrijdagochtend een tweet afvuurde die de Apple Store-vergoedingen “een de facto wereldwijde belasting op internet” noemde, en eraan toevoegend dat “Epic gelijk heeft”.

De juridische strijd van Epic Games met Apple zal zeker jaren duren en de Fortnite-maker heeft nauwelijks geheimzinnig gedaan over zijn doel om ook de strijd om de publieke opinie te winnen. Musk’s vertrouwensstem zou de scepter kunnen zwaaien bij consumenten die nog geen duidelijke mening over het onderwerp hebben ontwikkeld.

Apple heeft publiekelijk betoogd dat ontevreden ontwikkelaars hun producten naar Android of mobiel internet op iOS kunnen brengen, maar Epic Games en anderen hebben betoogd dat Apples wurggreep op apps niets minder is dan een monopolie.

Wat minder duidelijk is, is waarom Musk dit probleem nu oppakt. Hoewel Musk zelden iemand is die een mening van buitenaf geeft over een controversiële kwestie waar hij niet bij betrokken is, lijkt geen van de huidige bedrijven van Musk diep getroffen door de vergoedingen van de App Store, hoewel er zeker actie zou kunnen zijn achter de scènes.