Pittsburgh Google-aannemers ratificeren deal met HCL

Pittsburgh Google-aannemers ratificeren deal met HCL

Bijna twee jaar geleden stemden aannemers voor de Pittsburgh-activiteiten van Google om lid te worden van de vakbond United Steelworkers in een poging om meer arbeidsrechtenvertegenwoordiging veilig te stellen. Het was een vroeg voorbeeld van een opbouwende vakbondsbeweging voor techwerkers over het hele spectrum. Maar terwijl andere zwaar bevochten gevechten zijn geleverd onder zowel arbeiders als bedienden, zijn beide partijen doorgegaan met het uithakken van de onderhandelingen. Deze week hebben die eindelijk geleid tot iets meer concreets.

De contractarbeiders hielden stand voor wat volgens hen een vergelijkbare behandeling was als anderen in de technische industrie. Destijds leek het erop dat Google hoopte uit de strijd te blijven met HCL Technologies, het adviesbureau dat de arbeiders bemand.

“We werken met veel partners, waarvan vele met vakbondswerk en vele niet”, zei Google na de eerste vakbondsstemming. “Zoals bij al onze partners, is het tussen hen en hun werkgever of de werknemers van HCL lid zijn van een vakbond of niet. We blijven samenwerken met HCL.”

“Na bijna twee jaar hard werken, geduld en solidariteit van onze leden bij HCL, zijn we trots op wat we met deze overeenkomst hebben bereikt”, zei USW-president Tom Conway in een persbericht dat aan het nieuws is gekoppeld. “Meer dan ooit toont onze strijd met HCL aan dat alle werknemers de bescherming en voordelen van een vakbondscontract verdienen.”

Vorige week, toen de deal bijna voltooid was, zei HCL in een verklaring aan The Verge: “HCL is gedurende dit proces actief betrokken geweest bij zinvolle en eerlijke discussies met de USW te goeder trouw. We zijn standvastig geweest in onze toewijding om het recht van onze werknemers om een ​​vakbond na te streven, te respecteren als ze daarvoor kiezen.”

In een persbericht van USW merkt het onderhandelingscomitélid Renata Nelson echter een duidelijke spanning op in het proces. “Na onze zorgen te hebben genegeerd, probeerde HCL te voorkomen dat we een vakbond zouden vormen, en toen dat mislukte, sleepte het bedrijf het onderhandelingsproces voort terwijl het onze banen als vergelding naar het buitenland stuurde”, zei Parks in het persbericht. “Nu, met een sterke vakbond en contract, zijn we ervan overtuigd dat onze stem zal worden gehoord.