Voordelen van zakelijke VoIP telefoonnummers
VoiP telefoon

Voordelen van zakelijke VoIP telefoonnummers

Voice over IP, beter bekend als VoIP, is de nieuwste vorm van zakelijke telefonie. In deze rubriek verkennen we de belangrijkste voordelen van VoIP-telefoonsystemen en IP-telefonie voor je bedrijf.

1. Lage kosten

VoIP is een goedkoop alternatief voor het traditionele telefoonsysteem. Zoals de naam al zegt, gebruikt VoIP je internet/breedbandverbinding om telefoongesprekken te voeren en te ontvangen. Dit kan de exploitatiekosten van je bedrijf drastisch verlagen, omdat je niet langer veel afzonderlijke telefoonlijnen nodig hebt.

2. Hogere gesprekskwaliteit

Omdat VoIP gebruik maakt van je internetverbinding, biedt het een hogere gesprekskwaliteit dan alternatieven. Een VoIP telefoonsysteem biedt zijn gebruikers HD spraak via internetconnectiviteit, met ongelooflijke helderheid en scherp geluid.

3. Flexibiliteit

Een ander voordeel van VoIP is dat het ongelooflijk flexibel is. VoIP kan worden aangepast aan de exacte eisen van je bedrijf – op maat gemaakt. Deze flexibiliteit betekent dat je gemakkelijk een VoIP telefoonsysteem kunt bouwen dat voldoet aan de telefoniebehoeften van je bedrijf. De enige beperking is je bandbreedte – wat betekent dat je theoretisch duizenden gebruikers kunt toevoegen.

4. Betrouwbaar

VoIP-telefoonsystemen zijn zeer betrouwbaar. VoIP is gedurende vele jaren ontwikkeld, met toepassingen als Skype & FaceTime die de innovatie leiden. VoIP is door veel bedrijven over de hele wereld overgenomen en wordt voortdurend verder ontwikkeld – waardoor het een van de meest betrouwbare telefonietechnologieën is.

Tip: VoIP nummer aanvragen 

5. Gemakkelijk schaalbaar

Een voordeel van VoIP is de schaalbaarheid. Omdat VoIP-telefoonsystemen het internet gebruiken voor gesprekken, is het toevoegen van nieuwe gebruikers eenvoudig. Je hoeft geen nieuwe lijnen aan te leggen, je kunt gewoon telefoons en licenties toevoegen als dat nodig is. Het voordeel hiervan is dat VoIP kan schalen om aan je huidige en toekomstige eisen te voldoen.

6. Overdraagbaarheid

Draagbaarheid is voor veel bedrijven essentieel. Een voordeel van een VoIP telefoonsysteem is dat het bedrijven in staat stelt zo mobiel en draagbaar mogelijk te zijn. Door een VoIP-netwerk te gebruiken – kun je zowel mobiele gebruikers als bureaugebruikers in staat stellen verbinding te maken met je telefoonsysteem.

Het mobiele voordeel van VoIP is ideaal voor bedrijven die werknemers onderweg hebben, of die thuiswerkers hebben – omdat ze rechtstreeks op je VoIP telefooncentrale kunnen aansluiten via je VoIP netwerk.

7. Toekomstbestendigheid

Een ander voordeel van VoIP is de toekomstbestendigheid die het je bedrijf geeft. Oude technologieën vervagen – inclusief ISDN. Door je bedrijfstelefoonsysteem te vervangen door een VoIP-telefoonsysteem weet je zeker dat je telefonie modern is en niet overbodig dreigt te worden.

Deze toekomstbestendigheid stelt ook de investering van je bedrijf veilig. Door over te stappen op een VoIP telefoonsysteem kun je er zeker van zijn dat je de moderne standaard voor telefonie gebruikt; en dat je investering beschermd is voor de nabije toekomst.

8. Mobiel zijn

Bedrijven willen steeds vaker mobiel zijn – en dat is een voordeel van een VoIP telefoonsysteem. VoIP kan gemakkelijk worden geïntegreerd met je zakelijke mobieltjes – wat betekent dat je je VoIP-telefoonsysteem overal mee naartoe kunt nemen.

Uitgelicht: zakelijk nummer aanvragen 

9. Moderne technologieën

VoIP is de moderne communicatiestandaard. Het definieert de moderne wereld en de communicatie van vandaag. Een voordeel van upgraden naar een VoIP-telefoonsysteem is dat je bedrijf kan profiteren van het beste dat moderne communicatie te bieden heeft – waaronder een brede functieset, HD-spraak en lagere kosten.