Gadgets van 2024
Gadgets van 2024

Gadgets van 2024

Gadgets zijn vaak technologische hebbedingetjes die met behulp van innovatie over nieuwe en leuke functies beschikken. Elk jaar worden we weer verrast met deze nieuwe apparaten. Deze producten kunnen zo baanbrekend zijn dat ze in no-time overal te zien zijn, bijvoorbeeld nieuwe telefoons en een Ring video deurbel. 2024 zal ook weer vol met nieuwe releases van gadgets zitten, in dit artikel worden een aantal nieuwe gadgets behandeld.

Rabbit R1

De Rabbit R1 hoort bij een van de unieke gadgets van 2024. Dit is een nieuwe gadget die recentelijk is uitgebracht. Dit apparaat maakt gebruik van AI waardoor je veel denkwerk niet zelf hoeft uit te voeren. Je moet je stem gebruiken om je vragen en verzoeken door te geven. Hierna zal het apparaat direct in actie komen zodat jouw verzoek is verholpen en jouw vraag beantwoord is.

De R1 heeft veel overeenkomsten met een mobiele telefoon, maar het verschilt ook veel van elkaar. Daarom zijn er grote twijfels of dit product de mobiele telefoon kan vervangen. Een mobiele telefoon heeft touchscreen waardoor je zelf kan navigeren door je apps, dit heeft de R1 niet. Veel mensen zullen het fijner vinden om deze controle zelf te behouden. Voor hen zal de R1 minder aantrekkelijk zijn.

De mensen die erg enthousiast worden van deze gadget zullen nog even geduld moeten hebben. Deze gadget is op het moment nog niet leverbaar in Europa. Daarnaast zal er een beperkte voorraad zijn, die waarschijnlijk snel opraakt. Als je geïnteresseerd bent in wat deze gadget nog meer te bieden heeft, dan vind je hier meer informatie over de Rabbit R1.

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is het nieuwste innovatieve product dat gemaakt is door Apple. Dit product laat nieuwe technieken zien die nog niet eerder getoond zijn door concurrenten. Is dit product revolutionair, of blijkt het een leuk hebbedingetje te zijn, daar gaan we in de komende tijd achter komen.

Wat is de Apple Vision Pro?

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset van Apple. Dit betekent dat er een virtuele wereld gecombineerd wordt met de echte wereld. Door de virtual reality word je in een virtuele wereld getrokken, maar door de mixed reality kan je de echte wereld zien met een virtuele laag erbovenop. Je kunt bijvoorbeeld in je woonkamer zitten en virtuele schermen erbij toveren. Hierdoor kan je gerust tv kijken terwijl je het dagelijkse nieuws leest op de virtuele schermen. Doordat je virtuele schermen erbij kan toveren, kan je overal ter plekke een bioscoopscherm erbij toveren waarop je films kan kijken en zelfs kan gamen.

Tracking

De Apple Vision Pro heeft een techniek die de meeste concurrenten nog niet hebben. De Apple Vision Pro heeft oog-tracking. Door oog-tracking weet de headset precies waar je naar kijkt. Met de bewegingen die je met je oog maakt kun je navigeren.

De headset maakt ook nog op een andere manier gebruik van de oog-tracking. De oog-tracking volgt je gezichtsuitdrukkingen en kan getoond worden op de bril. Hierdoor kan de persoon waarmee je aan het praten bent beter de gezichtsuitdrukkingen van de andere persoon lezen.

Naast oog-tracking maakt de headset ook gebruik van hand-tracking. De headset heeft sensoren die de beweging van je handen volgen waardoor er genavigeerd kan worden. Door deze tracking kan je virtuele objecten bewerken en verplaatsen.

Beschikbaarheid

Vanaf 19 januari 2024 konden de Amerikanen de headset al pre-orderen. Op vrijdag 2 februari 2024 werden de headsets ook al verkocht in de Apple Stores in de VS. Doordat het product uniek is, zal er een grote vraag naar zijn. Veel mensen zullen het product willen kopen, desondanks de prijs van maar liefst $3500. Er wordt dus verwacht dat de headset snel uitverkocht zal raken.

Apple iPhone 16

De iPhone 16 zal pas in september 2024 uitkomen, daarom is er nog weinig over bekend. De iPhone releases van Apple zijn altijd een grote happening, daarom zal dit mogelijk een van de bekendste gadgets van 2024 worden. Apple fans wachten vol spanning op de nieuwe beelden van de iPhone 16. Deze fans zijn ongeduldig en gaan op zoek naar informatie die Apple heeft vrijgegeven, of per ongeluk heeft gelekt. Hierdoor ontstonden er geruchten over de nieuwe producten. Daarom zijn er wel al geruchten over de nieuwe iPhone 16.

Zoals de meeste jaren brengt Apple 4 versies uit van een telefoon: de standaard iPhone, iPhone plus, iPhone Pro en de iPhone Pro Max. De geruchten gaan dat de iPhone Pro Max wordt vervangen door de iPhone Ultra.

Ook gaan geruchten rond dat Apple de mute-knop gaat vervangen. Er zal mogelijk een actieknop in de plaats van de mute-knop kunnen komen. De functie van deze knop zal je zelf in kunnen stellen. Je kunt hem nog steeds gebruiken om je telefoon op mute te zetten. Daarnaast kan je de knop ook bijvoorbeeld instellen als zaklamp en snelle toegang tot de camera. De knop zou je dus kunnen gebruiken voor veel verschillende acties.

De nieuwe iPhone 16 zou ook een betere accu krijgen volgens de geruchten. De iPhone 16 Pro Max, of ook wel de iPhone 16 Ultra genoemd, zal een 5% grotere capaciteit hebben dan de iPhone 15 Pro Max. De accuduur is nog niet duidelijk, maar deze wordt rond de 30 uur geschat.

LG-tv

Een LG-tv klinkt op zichzelf niet bijzonder, maar een transparante TV klinkt misschien wel bijzonderder. LG verkoopt deze schermen al jaren aan bedrijven, maar nu worden ze ook beschikbaar voor de consument.

Wat is de LG-tv

De LG-tv is een transparante OLED Signature tv van LG. Doordat de tv doorzichtig kan worden, kan het apparaat een mooie toevoeging zijn aan je woonkamer, in plaats van een obstakel. Het beeld van de tv is scherp waardoor je een toffe beleving hebt door ernaar te kijken. Hoewel de tv gebruikmaakt van een OLED scherm, wordt er wel gezegd dat het transparante scherm een lagere beeldkwaliteit heeft dan de G-serie van LG.

Beschikbaarheid

LG wil ergens in 2024 dit scherm op de markt brengen. De concurrent Samsung is ook bezig met een transparante tv, maar die zal veel later beschikbaar komen. De prijs van het scherm is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat de prijs tussen de €5500 en €30.000 zit.

De gadgets van 2024 zijn het wachten waard. Er komen veel verschillende nieuwe technieken de wereld in die wij mensen zullen gebruiken. Met een mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld een iPhone, zijn we al erg bekend mee, maar zelfs een iPhone kan in 1 jaar veel veranderen, en je verassen met nieuwe functies. Houd daarom je ogen goed open voor alle gadgets die in de toekomst zullen komen.